Στο μουσείο του Ολυμπιακού ο Νίκος Τσιαντάκης

\\
Στο γήπεδο Καραισκάκη βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (11/1) ο παλαίμαχος άσσος Νίκος Τσιαντάκης, για την προγραμματισμένη επίσκεψη του στο μουσείο των ερυθρόλευκων στα πλαίσια βράβευσης του για τη προσφορά του στο σύλλογο. Αφού είχε προηγηθεί happy hour με αυτόγραφα, φωτογραφίες και υπογεγραμμένες φανέλες του Νίκου για τους μικρούς οπαδούς των ερυθρολεύκων το χορό των δηλώσεων άνοιξε ο Σάββας Θεοδωρίδης κάνοντας εκτενή αναφορά στην εξαετία που αγωνίστηκε ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός στους Πειραιώτες (1988-1994). Ο 51χρονος πλέον Τσιαντάκης είχε κερδίσει το ερυθρόλευκο κοινό με τη πλούσια χαίτη του, που ατένιζε σε κάθε ένα απο τα 22 συνολικά τέρματα που κατάφερε να πετύχει ενώ χάρις το παρουσιαστικό του είχε γίνει σύμβολο αντίστασης μέσα στα πέτρινα χρόνια.Αξίζει να μεταφερθούν οι δηλώσεις του αυτούσιες όπως τις έδωσε στον «T» την ώρα που ο Κώστας Καραπαπάς έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής και εγκαινίαζε τη γωνιά του Νικόλα στο ερυθρόλευκο μουσείο.

"Το μεγάλο μου παράπονο όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι δε κατάφερα να ανταποδώσω την αγάπη του κόσμου πανηγυρίζοντας μαζί τους ένα πρωτάθλημα,ωστόσο τους ευχαριστώ για όλα. Ακόμα και σήμερα με το που βγαίνω μια βόλτα στο Πειραιά απλός κόσμος με σταματάει για να με χαιρετήσει και να με κεράσει τσίπουρο. Ευχαριστώ τη σημερινή διοίκηση για τη πρωτοβουλία της να με τιμήσει,ο κ.Μαρινάκης ξέρει να κάνει μεγάλες κινήσεις επαναφέροντας στη μνήμη μου την τότε προεδράρα μας τον Γιώργο Κοσκωτά"

Την εκδήλωση φυσικά έκλεισε ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης κάνοντας και αυτός με τη σειρά του δηλώσεις:

"Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που με την πρώτη ματιά, πριν ακουμπήσουν τη μπάλα φαίνεται ότι διαθέτουν ταλέντο. Ο Νίκος Τσιαντάκης είναι ένας από αυτούς. Αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ερυθρόλευκου μαχητή και η απόφαση βράβευσης του είχε παρθεί προ τριετίας όταν ο Νίκος μας εξέπληξε και πάλι παίρνοντας το πτυχίο του. Τότε τον είχα επισκευθεί στο πρακτορείο του στη Πεύκη και συμφωνήσαμε τη σημερινή εκδήλωση, η οποία ήρθε λίγο καθυστερημένα διότι οι γλύπτες που ανέλαβαν τη δουλειά,έφτιαξαν μία μία τις τρίχες από τη χαίτη και το μουστάκι του Νίκου, με ασήμι και χαλκό".

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερυθρόλευκοι κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα στη Ξάνθη θα φορούν λευκά περιβραχιόνια με κάποιο ρητό που θα εκθειάζει τον Τσιαντάκη το οποίο δυστυχώς δεν διέρευσε, ενώ στο ημίχρονο θα του απονεμηθεί τιμητική πλακέτα.
Σχετικές Ειδήσεις.