Αποκάλυψη ΣΟΚ: Βρέθηκε ο νεκρός της Αμφίπολης

\\
Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο η ομάδα της Κατερίνας Περιστέρι με το τελικό όνομα του νεκρού της Αμφίπολης. Τἐλάλιος ο Ασσηρεύς ο νεκρός στο τρίτο διάζωμα του μεγάλου τάφου, μετά τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης του σκελετού.

Ποιός είναι ο Τἐλάλιος:

"Ο Τἐλάλιος γεννηθηκε στο Άσσηρο το 236 π.Χ, ήταν ο δέυτερος απο τους εννέα γιούς του Πάνα και σύμφωνα με την μυθολογία η σύλληψη του έγινε απο την Κλημεντίνη πάνω σ'ένα Διονυσιακό όργιο. Υπήρξε μαθητής του Πελοπίδα, μεγάλου Θηβαίου στρατηγού και απο μικρός διακρίθηκε στο κέντημα, την οινοποσία και τις πικάντικες σεξουαλικές περιπτύξεις. Στα 22 του έτη εγκαταστάθηκε για αρκετό διάστημα στη Βεργίνα γεγονός που του επέτρεψε να κάνει δυνατές φιλίες με τους τοπικούς άρχοντες. Μάλιστα ήταν ίδια σειρά με τον Μ.Αλέξανδρο στη σχολή Έφεδρων Μακεδόνων Αξιωματικών, με τον οποίο διατήρησε άριστες σχέσεις και μετά την αποφοίτηση τους.
Επέστρεψε στη γενέτειρα του, παντρεύτηκε την Αρετή και απέκτησε μαζί της έναν μόλις γιο ο οποίος πέθανε στα τέσσερα του χρόνια, πάνω σ'ένα κυνήγι αγριόχοιρου. Το γεγονός αυτό του είχε στοιχίσει αρκετά με αποτέλεσμα να παραιτηθεί απο τη βασιλεία του Ασσήρου χωρίς καλά καλά να έχει κλείσει ένα έτος διακυβέρνησης. Η Αρετή τον παράτησε και αυτός σχεδόν έχοντας χάσει τα λογικά του ξαναγύρισε στη Βεργίνα για έκκληση βοηθείας. Λίγες μέρες μετά πέθανε και οι παλιοί του φίλοι τον έθαψαν στο μεγαλοπρεπή τάφο της Αμφίπολης μετά απο εντολή του Αλεξάνδρου.  Ο μεγαλύτερος Έλληνας στρατηγός υποστήριξε ότι ο Τἐλάλιος ήταν μια αδικημένη χαρισματική προσωπικότητα, που παρόλο που η χαρακτηριστική του ενασχόληση ήταν τα Διονυσιακά όργια, ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει για την περιστροφή της γης. Ωστόσο όπως όλες οι μεγάλες προσωπικότητες αναγνωρίζεται και αυτός μετά θάνατον."

Αφενός αυτή η εξέλιξη προκάλεσε σχετική χαρά στους αρχαιολόγους επειδή μπαίνει επιτέλους τέλος σ'ένα μεγάλο σίριαλ, αφετέρου περίμεναν ένα πολύ μεγαλύτερο όνομα να είναι ο νεκρός του τάφου. Το υπουργείο πολιτισμού σε ανακοίνωση του επισήμανε τη σημασία της ανακάλυψης και αποκάλυψε στοιχεία σε συνεργασία με το υπουργείο τουρισμού, η οποία εμπεριέχει γράφημα με σχετική άνοδο 16% του τουρισμού στην Αμφίπολη μετά την ανακοίνωση του ονόματος.
Σχετικές Ειδήσεις.