Δικαίωμα ψήφου απέκτησαν οι 16άρηδες

\\
Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε ο υπουργός εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, εξηγεί τους λόγους που η κυβέρνηση έδωσε δικαίωμα ψήφου στους γεννηθέντες του 1999.

“Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα στατιστικής του Αριστέλειου Πανεπιστημίου, η ηλικιακή ομάδα ατόμων 17-18, χαρακτηρίζεται από επαναστατική ως ακραία ιδεολογία καθώς και από διαταραχές προσωπικότητας. Αντιθέτως οι γεννηθέντες του 1999, παρουσιάζουν σταθερό χαρακτήρα, που οδεύει προς τον συντηρητισμό. Μια τέτοια έρευνα, τόσο υψίστης σημασίας, δεν θα μπορούσε να αφήσει, άπραγη την πολιτεία. Έτσι, κατόπιν υπουργικού συμβουλίου, πάρθηκε η απόφαση να δοθεί τελικά δικαίωμα ψήφου στους 16άρηδες και όχι στους 18άρηδες ή 17άρηδες”. 

Ο Τελάλης, παρευρισκόμενος στην συνέντευξη τύπου του Αργύρη, δεν πείστηκε από τα λεγόμενα του και έψαξε το θέμα βαθύτερα. Μετά από εκτενές ρεπορτάζ, είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε την αποκλειστική και αποκαλυπτική δήλωση του μικρού Νικόλα, πρωταγωνιστή του πρόσφατου διαφημιστικού σποτ της Νέας Δημοκρατίας.

“Το παιχνίδι ήταν 13-12 και είχαμε 10 λεπτά για την λήξη του. Ένα σουτ μου κατάφερε να ξεγελάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να μπει γκολ, καταλήγοντας όμως, αντί για τα δίχτυα, στα πόδια ενός κουστουμάτου. Μην προλαβαίνοντας ο Γιάννης, να μου πει ότι ο κουστουμάτος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, μας φώναξε για να μιλήσουμε. Ξενερωμένοι όλοι από την κατάσταση, το ματς ήταν ισόπαλο και εμείς αντί να παίζουμε μπάλα, ακούγαμε άσχετα πράγματα από τον Σαμαρά, δεν είχαμε άλλη επιλογή εκτός από το να δηλώσουμε όλοι ότι είμαστε υποστηρικτές του. Τότε, αφού μας ρώτησε την ηλικία μας και μας χαιρέτησε έναν-έναν ξεχωριστά, μας άφησε να συνεχίσουμε το παιχνίδι μας.”

 Ο Νικόλας και η παρέα του είναι 16 χρονών.
Σχετικές Ειδήσεις.