Αναβίωση του Μαντείου των Δελφών

\\
Αναβίωση του Μαντείου των Δελφών, δήλωσε ο υπουργός πολιτισμού σε συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες βράδυ στο κτίριο επί της οδού Μπουμπουλίνας. Πιο συγκεκριμένα αφορμή στάθηκε η έντονη διαίσθηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ύστερα από δήλωση του για τις έντονες μαντικές του ικανότητες, δέχτηκε πρόταση με σκοπό να χρηστεί  η πρώτη πυθία γένους αρσενικού.

Πηγές από την Συγγρού, αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς άρχισε εντατικά μαθήματα διαλογισμού σε εμβρυακή στάση, ενώ έπεμψε στον υπουργό γεωργίας να δώσει επιδοτήσεις για βιολογική καλλιέργεια δάφνης, για να εξασφαλίσει την ποιότητα των φύλλων που θα μασάει. Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε στον «Τ», ότι ο κύριος Σαμαράς είναι έτοιμος ακόμα και να αλλάξει το όνομα του σε Φημονόη προς τιμήν της πρώτης Πυθίας του Μαντείου των Δελφών. Ακόμα, η ιδιαιτέρα του πρωθυπουργού δήλωσε  αποκλειστικά στον «Τ»,  "Δεν έχω ξαναδεί έτσι τον Αντώνη. Το βλέμμα του έχει γαληνέψει, λέει ασυνάρτητους χρησμούς, ενώ παραγγέλνει συνέχεια φακές τις οποίες πετάει και τρώει μόνο τα φύλλα δάφνης".

Τέλος υπέρ της επιλογής Σαμαρά τάχτηκε και η υπουργός τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία τόνισε τα θετικά κέρδη που θα αποφέρει η νέα Πυθία στον τομέα του τουρισμού  και στο πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας μας, ενώ πρότεινε την κατασκευή αεροδρομίου στον Παρνασσό ώστε να εξυπηρετούνται οι τουρίστες, που θα έρχονται αυθημερόν για την πολύτιμη συμβουλή του κ Αντώνη ή μάλλον Φημονόη Σαμαρά.
Σχετικές Ειδήσεις.