Στα σκαριά η εφαρμογή της τριπλής ταρίφας

\\
Νέα μέτρα, έπειτα από την χθεσινή σύσκεψη του υπουργείου μεταφορών. Από ότι φαίνεται αποφασίστηκε η αύξηση των μεταμεσονύκτιων δρομολογίων για τα αστικά λεωφορεία, γεγονός το οποίο ενόχλησε σφοδρά την Πανελλήνια Ένωση Οδηγών Ταξί, η οποία και προέβη σε 48ωρη απεργία.

Μετά από δεύτερη συνεδρίαση του υπουργείου μεταφορών, έχοντας πλέον την πλάτη στον τοίχο απέναντι στους εξαγριωμένους ταξιτζήδες, ο υπουργός μεταφορών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε τον συμβιβασμό με τη κίτρινη φυλή και την εφαρμογή καινούργιων μέτρων, ώστε να ευνοούν τους οδηγούς ταξί, αλλά και τους πολίτες που χρησημοποιούν τα Μ.Μ.Μ. μετά την πρώτη πρωινή (1π.μ.).

Ο «Τ» έχοντας εισχωρήσει βαθιά στα παρασκήνια του γεγονότος, σας παραθέτει την απόφανση του υπουργίου για το παραπάνω θέμα: Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το άρθρο 2389 - παράγραφος 23α - υποπαράρτημα 3δ: Τα δρομολόγια για τα λεωφορεία 608, 050, 469, 420, A1, A2, A7, B8 και 122 επεκτείνονται και πληθαίνουν, καθώς πλέον θα είναι ανα 20 λεπτά όλο το 24ωρο. Οι παραπάνω γραμμές εξυπηρετούν όσους μένουν Γαλάτσι, Πατήσια, Παγκράτι, Αγία Παρασκευή, Καλλιθέα, Νέο Κόσμο, Κηφισιά, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Κουκουβάουνες, Τουρκοβούνια, άλλα και Ελληνικό. Αντιθέτως, ως προς την εύνοια των ταξί, εφαρμόστηκε κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα… η λεγόμενη "Τριπλή Ταρίφα".

Τι είναι η Τριπλή Ταρίφα; Η Τριπλή Ταρίφα είναι ένας τρόπος απόσβεσης της ζημίας που έχουν οι ταξιτζίδες κατά την εφαρμογή των εκτεταμένων δρομολογίων για τα μεταμεσονύκτια λεωφορεία.

Πως λειτουργεί: Κατά την χρονική περίοδο της ημέρας μεταξύ 2.43π.μ - 4.20π.μ τα ξημερώματα και 6.36μ.μ - 8.03 μ.μ το απόγευμα, εάν κάποιος θελήσει να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες ταξί, θα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τα τριπλά από ότι αναγράφεται στον μετρητή του οχήματος. Η μη συμόρφωση με την παραπάνω νομοθεσία διώκεται ποινικά έως 3 έτη φυλάκισης και πρόστιμο 3.452 ευρώ.

Αγανάκτηση δημιούργησε η απόφαση αυτή του υπουργείου, καθώς οι πολίτες, σαφώς επηρεασμένοι από την κρίση, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα νέα δρακόντια μέτρα της κυβέρνησης. Ο «Τ» παρεβρισκόμενος πάντα στο επίκεντρο της είδησης, ρώτησε ανυποψίαστους πολίτες για την άποψή τους σχετικά με το θέμα. Γεράσιμος 37 - "Μα είναι δυνατόν να τριπλασίαζουν τη ταρίφα…εμάς που χύνουμε αίμα κάθε μέρα δεν μας σκέφτονται;;" δήλωσε με εμφανή αγανάκτηση ο νεαρός οικοδόμος απο Καισσαριανή, ενώ ένας ανώνυμος αναγνώστης μας έστειλε - "Δεν γίνονται αυτά τα πράματα παιδιά, σε τι χώρα ζούμε;;"
Σχετικές Ειδήσεις.